Από την Παρασκευή αποκλεισμένη η Αρέντα Ευρυτανίας-άνοιξε ο δρόμος στον ορεινό Βάλτο


Από την Παρασκευή το πανέμορφο ορεινό χωριό της Αρέντας στην Ευρυτανία (1.500 μ. υψόμετρο) και κοντά στα όρια με την Αιτωλοακαρνανία είναι αποκλεισμένο ουσιαστικά μιας και οι δυο δρόμοι πρόσβασης για το χωριό έχουν κλείσει από κατολισθήσεις.

Στο χωριό αυτήν την στιγμή μένουν εννέα με δέκα οικογένειες, μεταξύ τους ηλικιωμένοι αλλά και μικρά παιδιά που σήμερα μάλιστα δεν μπόρεσαν να πάνε στο σχολείο, εξαιτίας του αποκλεισμού.

Ο ένας δρόμος που έχει κλείσει είναι από τα Αραποκέφαλα της Ευρυτανίας , και ο δεύτερος διέρχεται από τον δήμο Αγρίνιο. Πρόκειται για τον επαρχιακό δρόμο Σκουτερά-Σιτόμενα-Κερασιά-Αρέντα που και αυτός έχει κλείσει από κατολίσθηση, στην περιοχή «Σαρα» περίπου δυο χιλιόμετρα μακριά από το αποκλεισμένο χωριό.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι , αν και το πρόβλημα έχει εμφανιστεί από την Παρασκευή, τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, όσο και η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, δεν έχουν προχωρήσει σε διάνοιξη των δρόμων και εύλογα υπάρχουν διαμαρτυρίες.

Αντίθετα, το μεσημέρι σήμερα άνοιξε με την συνδρομή μηχανήματος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας ο δρόμος Εμπεσός – Περδικάκι – Βρουβιανά που είχε κλείσει από μεγάλη κατολίσθηση χθες Κυριακή.

Share on Google Plus

About ;-)

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου